İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından Fatih, Eyüp ve Küçükçekmece ilçelerindeki çok sayıda eve bu sabah saatlerinde baskınlar düzenlendi.

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik olduğu iddia edilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyona özel harekat polislerinin yanı sıra çevik kuvvet polisleri de destek verdi. Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ne gelen ekipler burada belirledikleri adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Çalıkuşu sokakta bulunan bir binaya özel timlerin desteğiyle baskın düzenleyen ekipler evde bir süre arama yaptı. Ekiplerin baskın yaptığı yerlerden biri de Doktor Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir otoparktı. Otoparka giren ekipler burada da bir süre arama yaptı.

Eyüp Karadolap Mahallesi Ceviz Sokak'ta da polisler bir eve baskın yaptı. Polis baskınına 'akrep' diye tabir edilen zırhlı araçlar da katıldı.

URFA'DA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU GÖZALTINDA

Urfa'da "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yöneticileri evlerinden çıkarken gözaltına alındı.

Platform bileşeni HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, DBP İl Eş Başkanı Leyla Coşkun, İHD Şube Eş Başkanı Atilla Yazar,  SES Şube Eş başkanları Reşat Doğan ve Ruken Kılınç, Eğitim Sen Şube Eş Bbaşkanı Dilek Çakırtaş, HDP Haliliye İlçe Eş Başkanı Mehmet Melik, ESM Şube Başkanı Servet Yazar, DBP İl Genel Meclis Üyeleri  Sevinç İzol ve Sibel Sütpak gözaltına alındı.

Evlerinin önünden alınan siyasetçi ve emekçiler, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden sonra il Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldü.