İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki merkez kampüsünün önünde Üniversiteden çıkan kalabalık grup dışarıda bulunan bir öğrenciye baltayla saldırdı. Aldığı darbeyle kanlar içinde yere yığılan öğrencinin olay yerinde yaralandığı ifade edildi. Daha sonra hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Yaşanan dehşetin ardından üniversitenin önü ana baba gününe döndü.

 

Marmara Üniversitesi'nin (M.Ü) Göztepe'deki kampüsünde de sağ görüşlü öğrenciler sol görüşlü öğrencilere satırlarla saldırdı. Kavgada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

 

Yaralı öğrenciler ambulanslarla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Arkadaşları yaralanan öğrenciler hastanenin acil bölümüne gelerek beklemeye başladı. Bu sırada olaylara karıştığı tespit edilen ve gözaltına alınan öğrencilerden birisi de aynı hastaneye elleri kelepçeli bir şekilde getirildi. Hastane önünde bekleyiş devam ederken aynı hastaneye tedavi için getirilen öğrencilerin arkadaşları ile sağlık kontrolü için getirilen diğer taraftaki öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İki grup arasındaki gerginlik araya giren polis tarafından büyümeden önlenirken çevik kuvvet ekibi hastane önünde güvenlik tedbiri aldı. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusundaki kavgada yaralananların sayısı 6 oldu. Polis olaylardan sonra 10 kişiyi de gözaltına almıştı.

 

Yaralı öğrencilerin isimleri şöyle;

İsmail Baykuş,

Ömer Faruk Kaçar,

Esat Karaarslan

Sabır Karakaya

Murat Ekinci

Serbest Derin

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 'NDE DE SALDIRI

Öğlen saatlerinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Ahmet Taşkın (21) kavga sırasında başından yaralandı. Yaralanan öğrenci sağlık ekipleri tarafından Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ’ne kaldırıldı. Kavganın ardından olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polisin, önlem amacıyla üniversite önünde bekleyişi sürüyor. Yaralanan öğrencinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

 

"SOSYAL BİLİMLERİN HEPSİ ÖLECEK!"

Görgü tanıklarının ifadesine göre elindeki baltayla kalabalığa giren saldırganın 20 kişiyi kovaladığı ve 'Sosyal bilimlerin hepsi ölecek' şeklinde bağırdığı belirtildi.  Üniversite önünde dehşet saçan saldırganın geçtiğimiz Cuma günü de bir başka kavgada görülürken, 'Bu iş burada bitmeyecek yine görüşeceğiz' dediği iddia edildi.

 

HASTANE DUVARI ÇÖKTÜ: 1'İ POLİS 5 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Üniversitesi'nde akşama doğru çıkan olaylarda yaralanan bir öğrenci İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi'ne getirildi. Yaralı öğrencinin tedavisi yapılırken, öğrencinin arkadaşları da hastane bahçesine geldi. Polis hastane bahçesinde tedbir alırken, yaralının arkadaşları, hastane bahçesinde karşıt görüşlü öğrencilerle kavga etmeye başladı. Polis ve hastane güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Olaylar sırasında Çapı Tıp Fakültesi Hastanesi Temel Bilimler Binası'nın önündeki duvar çöktü. Çöken duvar nedeniyle 1 başkomiser, 2 güvenlik görevlisi ve 2 öğrenci 3 metre yükseklikten boşluğa düştü. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.