İstanbul’un iki yakasını birleştirecek 3. Köprü’ye son tabliyenin yerleştirilmesi töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu da törene katıldı.

Büyük doğa tahribatına neden olduğu için tepki çeken Üçüncü Köprü Projesi’nde 9 metrelik son tabliye de yerleştirildi. Böylece Avrupa ve Asya 3. kez birleştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilme töreni yapıldı. Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, “Birileri tahrip ederken biz yapmaya devam edeceğiz. Asya ile Avrupa bir kez daha birleşiyor. Bizim milletimiz de, Avrupa ile Asya arasında yay gibi gerilen bir millet olarak tarihe mührünü vurmuştur. Bir kez daha iki kıtaya mührünü vuruyor,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yapılan eleştirilere dikkati çekti ve Gezi eylemcilerini anarak konuşmasını yaptı.

Erdoğan, “Temelini attığımız gün, birileri ‘Olmaz canım’ diyordu. Gezi olayları başladığı zaman, bu iki tane beton yığınıyla kalır diyorlardı. Ta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteri yaptılar. Onlar bunu yaparken, biz bunları birleştireceğiz dedik,” dedi.

Erdoğan, ağustos ayında köprünün her şeyiyle tamamlanıp açılacağını da kaydetti.

PROJEYE TEPKİLER SÜRÜYOR

Öte yandan Üçüncü Köprü Projesi’ne tepkiler de sürüyor. Kuzey Ormanları Savunması, basın açıklamasıyla projeyi protesto etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Köprü şantiyesinde inceleme yapmış, projenin bölge ekosistemine zarar vermediğini iddia etmişti.

İstanbul’un kuzey köylerinde halk da, hukuksuzluk ve mülklerinin değerinin altında satılmasından dolayı kamulaştırmalara karşı çıkmıştı.