679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan İstanbul Kürt Enstitüsü’nün, yeniden açılması için imza kampanyası başlatıldı.

change.org sitesinde “İstanbul Kürt Enstitüsü yeniden açılsın!” başlığı ile başlatılan imza kampanyasının metninde, enstitünün Kürt dili, edebiyatı ve tarihi ile ilgili çalışma yapan bir araştırma ve dil öğretim kurumu olduğu belirtildi.

İmza metninde “Bugüne Kürt dili, edebiyatı ve tarihi ile ilgili çalışmaları ve çıkardığı ürünler ile saygın bir yer edinen İstanbul Kürt Enstitüsü, Kürtlerle ilgili onlarca kitabı yayına hazırlamıştır. Her yıl yüzlerce kişiye Kürtçe (Kurmancî- Zazakî) dil öğreten İstanbul Kürt Enstitüsü kapatıldığında dil öğrenmekte olan 300 öğrencisi bulunmaktaydı. Enstitü Kürt dili ve kültürü ile ilgili onlarca panel, seminer, sempozyum, konferans gibi bilimsel etkinlik düzenlemiş, yönetici ve üyeleri onlarca ulusal ve uluslararası akademik ve bilimsel etkinlikte yer almıştır” denildi.

Kürt Enstitüsü’nün İstanbul’da Kürtçe üzerine eğitim veren en etkin kurum olduğu vurgulanan imza metninde, “Milyonlarca Kürt yurttaşın yaşadığı İstanbul gibi mega bir kentte İnsanların kendi dillerini öğrenebileceği en etkin kurum olan İstanbul Kürt Enstitüsü’nün kapatılması büyük bir haksızlıktır” ifadeleri kullanıldı