Türkiye genelinde birçok ilde Kobani'ye destek eylemleri devam ederken, eylemlere yönelik polis ve sivil saldırılar da sürüyor. Bugün İstanbul'da bazı noktalarda eylemlere yönelik saldırı düzenleyen ülkücüler, İstanbul Kıraç'ta da Kürt evlerine saldırdı.

İMC TV'ye bağlanarak Kıraç'taki duruma ilişkin bilgi veren Demokratik Bölgeler Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Mahmut Çakan yaşanan gelişmeleri şöyle aktardı:

"Saat 21.00 civarında Kıraç'ta 3-4 sokak MHP'lilerce saldırıya uğradı. Bu kitle evlere, kadın-çocuk demeden taş, sopa ve silahlarla saldırdı.

Burada halk kendi mahallesini korumaya çalışıyor, herkes dışarıda tetikte bekliyor. İnsanlar kendilerini taş ve sopalarla savunuyor.

Şu anda MHP kitlesi hala polis tarafından korunuyor. Kıraç'ta bizim bulunduğumuz bölgede polisler hiçbir güvenlik sağlamıyor, polisler halka silah verip Kürtlerin bulunduğu yerlere saldırtıyor.

Kıraç'ta bulunan temsilciliğimizin camları kırıldı ve içindeki eşyalar sokağa atıldı, ateşe verildi. Polisler bizim büromuzun yakınında MHP'lilerle beraber bekliyor." (Demokrat Haber)