İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına saldırı girişimi gerçekleştirildi. AKP'nin Sütlüce de bulunan il binasına da saldırı girişimi yapıldı. 

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, iki saldırıyı da DHKP-C’nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. 

Emniyet Müdürlüğü'ne lav silahıyla ateş açıldığı, saldırıda binanın dış bahçe duvarının isabet aldığı ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi. Polis özel harekât ekipleri çevrede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Saldırıyı kim ya da kimlerin yaptığına ilişkin henüz net bir bilgi yok.

AKP İL BİNASINA SALDIRI GİİRŞİMİ

AKP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik lav silahıyla saldırı girişimi oldu.

Sütlüce’deki AKP İl Başkanlığı yakınlarındaki patlama sesi polisi alarma geçirdiğini duyurmuştu. 

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin olay sonrası Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü,yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü'nden, emniyet binasına yönelik olan saldırı girişimiyle ilgili bilgi aldı.

PARTİLER KINADI

Meclis'te anayasa değişikliği teklifinin 2'inci tur görüşmeleri devam ederken saldırı girişimi haberini alan partiler bir açıklama yaptı. AKP adına açıklama yapan Mehmet Muş, saldırıyı DHKP-C'nin gerçekleştirdiğini açıkladı. CHP adına konuşan Özgür Özel, HDP adına konuşan Ahmet Yıldırım ve MHP adına konuşan Erkan Akçay, saldırıları kınadıklarını açıkladılar.