İstanbul’da ‘Örgüt üyesi’ oldukları iddiasıyla yargılandıkları dava kapsamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan 7'si tutuklu 10 öğrenciden sadece 1’i hakkında tahliye kararı verildi.

DİHA’nın haberine göre, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanıp, haklarında dava açılan Hişyar Aydın, Şilan Okut, Jülide Yazıcı, Mehtap Demirci, Heja Türk, Sinem Oğuz ve Çağrı Kurt isimli öğrenciler ile tutuksuz yargılanan arkadaşları Emrah Karakuş, Umut Işık ve Senol Solum, müdafileri ile birlikte İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kimlik tespitlerinin yapılması ile başlayan duruşmada ardından tutuklu öğrencilerin savunmaları alındı. Öğrenciler savunmalarında haklarındaki suçlamayı reddederek, tahliyelerini istedi.

Tutuklu öğrencilerin ardından söz alan avukatları da kaçma şüpheleri olmadığını belirterek müvekkillerinin tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti ise tutuklu öğrencilerden yalnızca Hişyar Aydın'ın adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu öğrencilerin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuklu öğrencilerin mahkeme salonu önünde sonucu bekleyen arkadaşları, heyetin verdiği karara tepki gösterdi.