İstanbul Bakırköy’de “Newroz direniştir, halkların faşizme karşı baharıdır” şiarıyla bir araya gelen kitle Newroz’u kutluyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bakırköy Halk Pazarı’ndaki Newroz kutlaması sebebiyle güvenlik güçleri, İncirli Metrobüs durağından kutlamanın yapılacağı alana kadar geniş güvenlik önlemleri aldı. Kutlamanın yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı alanına girişler iki ayrı noktadan yapıldı.

DEMİRTAŞ ATKISINA YASAK

Sabahın erken saatlerinde Newroz alanına gelen halk, “alanda arama olduğu” gerekçesi ile bariyerlerde bir süre bekletildikten sonra alana alındı.

Alana puşi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın atkısı ile girmek isteyenler polis engellemesi ile karşılaştı.

KIYAFETLERİNİ ÇIKARARAK ALANA GİRDİ

Öte yandan üzerlerindeki yöresel kıyafetler bulunan 2 kişi de polis noktasından içeri alınmadı. Bunun üzerine üzerindeki kıyafeti çıkartan bir kişi alana alırken diğeri ise kıyafetini çıkarmadığı için alana alınmadı.

Alanı dolduran halk sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Sahneye kurulan dev barkovizyondan Diyarbakır Newroz alanı canlı olarak gösteriliyor.

30 KİŞİ GÖZALTINDA

Newroz alanına girerken oluşturulan arama noktalarında 30 kişinin gözaltına alınırken,  bir kişi de "biji berxwedan kobane " atkısı yüzünden gözaltına alındı.

Kaynak: Evrensel