Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği tarafından Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen Dünya Barış Günü mitingi renkli görüntülerle başladı.

"Faşizme, Darbelere, Savaşa Karşı Demokrasi Ve Barış İstiyoruz" sloganıyla düzenlenen mitinge "Barış" ve "Aşiti" yazılı beyaz bayrakların dalgalandığı alanda yapılıyor.

Alana yurttaşlar arama noktasından geçirildikten sonra alındı. Alanda kurulan platformdaki led ekrana ise "#Barışhemenşimdi" yazısı yansıtıldı.

Yurttaşlar, Rojava devriminde yaşamını yitiren Eylem Ataş, Aziz Güler'in fotoğrafları ile devrimci isimlerin posterlerini açarak, sık sık "İşgalci devlet Rojava'dan defol", "Direnen halklar kazanacak", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları atıyor.

Barış ve demokrasi talebinin yükseltildiği alanda buluşan binler, İmralı'da ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısında bulundu.

Platformdan çalınan Kürtçe, Lazca, Türkçe ve Ermenice şarkılar eşliğinde halayların çekildiği ve renkli görüntülere sahne olan miting alanına, yurttaşların girişi de devam ediyor.

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği bileşeni siyasi parti, sendika ve meslek örgütlerinin genel başkanları ve HDP milletvekillerinin katıldığı mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da kısa bir konuşma yapması bekleniyor.

Kaynak: DİHA