Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 22 avukatın "örgüt üyesi" ve "örgüt yöneticisi" oldukları iddiasıyla yargılandıkları davanın İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci duruşması görüldü.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapmak isteyen ÇHD'li avukatlara polis kalkanlarla müdahale etti. Polis müdahalesinde 2 avukat gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 22 avukatın "örgüt üyesi" ve "örgüt yöneticisi" olmak iddiası ile yargılandığı davanın 5'inci duruşması İstanbul Adliyesi 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, tutuksuz sanık avukatlar ile çok sayıda avukat katıldı. Duruşmayı, İngiltere, Barselona ve Venedik'ten gelen baro temsilcileri de izledi.

'SAVCILIĞIN İDDİANAMESİNDEKİ DELİLER TAMAMEN DÜZMECEDİR'

Duruşmada konuşan ÇHD Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, "59 gündür açlık grevinde olan tutsak Fadik Adıyaman'ın talepleri kabul edilsin" yazılı önlük giydi.

Kendisinin avukatlık anlayışının Adıyaman gibi politik mücadele verenlerin avukatlığını yapmak, halkın ezilenlerin yanında olmak olduğunu belirten Kozağaçlı, "21 yıldır bu mesleği yapıyorum. Benim avukatlık anlayışım bu. Siz bu avukatlık mesleğini yargılamak istiyorsunuz. Savcılığın iddia ettiği tüm deliller düzmecedir" dedi.

Kozağaçlı'nın konuşmasının ardından söz alan tüm sanıklar, sonraki duruşmaya hazırlanmak için zaman talep etti.

Sanık beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve sanıkların eksiklerini tamamlayabilmesi için davayı 5 Ekim 2016'ya erteledi.