HDP tarafından Afrin’e yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla gerçekleştirilmek istenilen açıklamalar polis tarafından engellenirken, Kadıköy ve Avcılar'da en az 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da, Afrin’e yönelik başlatılan operasyonları protesto etmek isteyen Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Avcılar ve Kadıköy'deki açıklamalarına polis izin vermedi. Avcılar ilçesinin Marmara Caddesi'nde yapılmak istenilen açıklama için HDP Avcılar İlçe Örgütü binasında bir araya gelenler, binanın etrafını ablukaya alan polis tarafından dışarı çıkmalarına izin verilmedi.

Dışarıda bulunanlara ise müdahale eden polis, kafe ve lokantalara girerek içeride bulunan yurttaşları da zorla dışarı çıkarttı. Çok sayıda polis ve zırhlı araçların bulunduğu caddede basın mensupları da caddeden çıkarıldı. Zaman zaman caddeden geçen yurttaşlar polise tepki gösterirken, şimdiye kadar en az 3 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy'de yapılmak istenen açıklama öncesi de Altıyol mevkiine çıkan bütün sokaklar polisler tarafından ablukaya alındı. Cadde ve sokaklarda yapılan GBT kontrollerinde en az 3 kişi gözaltına alındı. Bahariye Caddesinde toplanan kitleye de polis müdahale etti. Polisin müdahalesi ardından kitle sokaklara dağılarak, sloganlarla Afrin operasyonuna tepki gösteriyor. 

Protestolarda en az 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.