İstanbul Barosu başkanlığı için 4 aday var. Ulusalcı grup bölünerek iki aday çıkardı. Kadın hakları savunucusu Filiz Kerestecioğlu ise 3 grubun ortak adayı. 4. aday da hükümet destekli Rıza Saka.

 

Dünyanın ikinci büyük barosu İstanbul Barosu'nun genel kurulu bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Başkanlık için dört aday var.

 

Mevcut başkan Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına yeniden aday oldu. Ancak, grup aday konusunda ikiye bölündü, eski Baro Başkanı Muammer Aydın da aday gösterildi.

 

AKP Hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı da Deniz Feneri Derneği denetçisi Rıza Saka oldu.

 

KERESTECİOĞLU 3 GRUBUN ADAYI

Kadın hakları savunucu Filiz Kerestecioğlu ise Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu'nun ortak adayı olarak başkanlık için yarışacak.

 

1878 yılında kurulan İstanbul Barosu, bugüne kadar hiç kadın başkan tarafından yönetilmedi. Kerestecioğlu, seçilirse baronun 134 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşmiş olacak.

 

"Öfke değil barış dilini savunan bir baro" sloganını kullanan Kerestecioğlu, baroyu "her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden, meslektaşlarının sorunlarını çözen" bir kurum olarak tanımlıyor ve "hep birlikte herkes için adalet" diyor.

 

KOCASAKAL'DAN 'ÜNİTER DEVLET' VURGUSU

Mevcut Başkan Ümit Kocasakal'ın sloganı ise, ulusalcı kimliklerine uygun: "Ülkemize, ilkemize, cübbemize sahip çıkacağız". Kocasakal, "üniter devlet, ülkenin bölünmez bütünlüğü" vurgularını yapıyor.

 

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun ikinci adayı Muammer Aydın ise "İlkeli baro, güçlü avukat" sloganıyla seçim çalışmasını yürüttü.

 

Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Rıza Saka, İstanbul Barosu üzerindeki "darbeci baro" sıfatını kaldırmak için aday olduğunu söylüyor.

 

Genel Kurul, 13-14 Ekim günlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. (ANF)

 

İlgili bir haber: İstanbul Barosu’na iddialı bir kadın aday