Avcılar ilçesinde E-5 üzerinde bulunan bir üst geçit çöktü.

İlk belirlemelere göre, kaza bir tankerin üst geçide çarpmasıyla meydana geldi.

Alınan bilgilere göre köprünün altında kaldığı öğrenilen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda çok sayıda yaralanan olduğu da belirtiliyor.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.



EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise, olayda 2 değil 1 kişinin hayatını kaybettiğini 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Altınok, üst geçide çarpan aracın glikoz tankeri olduğunu bildirdi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle E-5 karayolu iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Metrobüs seferleri de yapılamadı.

'METROBÜSÜN 5 METRE ÖNÜNDE OLDU'

Bölgede işyeri bulunan Armağan Akgün, olay anlarını NTV canlı yayınında anlatttı.

Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını ifade eden Akgün, şöyle konuştu: “Dışarıya çıktığımızda üstgeçidin yerinde olmadığını gördük. Metrobüsün 5 metre önünde oldu. Üzerine düşse daha büyük bir facia yaşanırdı. Büyük bir şok yaşadık. İnsanlar metrobüsten indi."

O ÜST GEÇİTTEKİ İLK KAZA DEĞİL

Üst geçitte daha önce de kaza yaşandığını dile getiren Akgün, “1-1.5 sene önce benzer bir olay yaşandı ama o zaman yıkılmamıştı. Tamir edilmişti” diye konuştu.

Ekiplerin trafik nedeniyle olay yerine çok zor ulaştığını kaydeden Armağan Akgün, “Bayağı bir yaralı var ama sayısını bilmiyorum” dedi.

Görgü tanığı Akgün, kazanın ucuz atlatıldığını belirterek, “Sıkışık bir trafikte olsa ölü sayısı fazla olurdu” diye konuştu.

Bir diğer görgü tanığı olan Tolga Deniz de, olay sırasında aracıyla seyir halinde olduğunu belirterek, “Tanker üst geçidin ayağına çarptı. Enkaz şu anda kaldırıldı” şeklinde konuştu.

'PATLAMA OLABİLİR DİYE UZAKLAŞTIRDILAR'

Bölgede esnaflık yapan Tuncay Şamiloğlu da, “Tankeri gördüm, hafif kalkıktı” dedi.

Kaza yapan aracın yakıt tankeri olduğunu söyleyen Şamiloğlu, “Sürekli köpük sıkıyorlar. Koku var. Patlama olabilir diye vatandaşlar uzaklaştırdı” dedi.

İşte Avcılar'daki üst geçidin çöktüğü an: