Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’ın, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin onarılması amacıyla Kudüs’e bir heyet gönderdiği, heyetin İçişleri Bakanı Eli Yishai ve Knesset (parlamento) Başkanı Reuven Rivlin ile görüştüğü bildirildi.

Jerusalem Post gazetesi, “etkili” ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “yakın” olduğunu iddia ettiği Adnan Oktar tarafından Kudüs’e gönderilen hayetin “iki ülke arasındaki anlaşmazlığın çözümü için dini kanallarla diyalog açılmasını önerdiğini” öne sürdü.

Heyetin İsrail İçişleri Bakanı Eli Yishai ve Knesset (parlamento) Başkanı Reuven Rivlin ile görüştüğü, Yishai’yi Türkiye’ye davet ettiği, Yishai’nin de olumsuz bir yanıt vermediği kaydedildi.

İsrail Ordu Radyosu’nun bu konudaki haberinde ise, Yishai’nin görüşmede, İsrail’de yapılan iç tartışmalarda filo baskını nedeniyle özür dilenmesine karşı çıktığını söylediği kaydedilirken Yishai’nin, “Ankara’ya potansiyel bir ziyaret sırasında kendisinden İsrail hükümetinin adına özür dilemesinin istenip istenmeyeceğini sorduğu” da belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI-

Bu arada, Yishai’nin bürosunda yapılan açıklamada “İçişleri Bakanı, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verirken İsrail’in ilkelerine bağlı da kalıyor. Eğer Yishai Türkiye’yi ziyaret ederse, bu ziyaret, Başbakan ve diğer ilgili unsurlarla koordinasyon içinde gerçekleşir” denildi.

HEYET: "İSRAİL ÖZÜR DİLESİN, TAZMİNAT ÖDESİN"-

Öte yandan, heyet üyelerinden Dr. Cihat Gündoğu ve Dr. Oktar Babuna, Jerusalem Post ile yaptıkları bir mülakatta Mavi Marmara olayının, iki ülke arasındaki gerginliğin en büyük kaynağı olduğunu belirterek gerilimin ortadan kaldırılmasının en iyi yolunun da, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ve kurbanların ailerine tazminat ödemesi olacağını söylediler.

Gazete, Adnan Oktar'ın lideri olduğu gruba ilişkin ayrıntılı bilgiyi de verdiği haberinde heyetin, bu hafta İsrail’de başka siyasi şahsiyetlerle buluşacağını yazdı. (Gerçek Gündem)