Ankara'da bulunan İsrail Büyükelçiliği'ne bıçaklı saldırı girişiminde bulunan 2 kişi, 1'i yaralı olmak üzere yakalandı. İsrail Büyükelçiliği önündeki güvenlik görevlisine bıçakla saldıran iki kişi polis tarafından yakalandı.

Elçilik binasının önünde etkisiz hale getirilen iki kişiden birisinin yaralı olduğu, diğerinin sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildiği öğrenildi. İlk gelen bilgilere göre elçilik önünden birkaç defa geçen saldırgan daha sonra binaya girmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu.

Olayla ilgili olarak 'terör polisinin' inceleme başlattığı öğrenildi. Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından inceleniyor.

Büyükelçiliğin bulunduğu sokağa giriş çıkışlar kapatılırken olay yeri etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu. İsrail büyükelçilik çalışanları ise olay sonrası bir süre bina içindeki sığınaklara indirildi.

Associated Press ajansına konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, elçiliğe girmeye çalışan bıçaklı kişinin vurulduğunu ve hafif şekilde yaralandığını söyledi. Nahshon, tüm elçilik personelinin güvende olduğunu belirtti.

İsrail Büyükelçiliği, Ankara'da en sıkı korunan elçilik binaları arasında yer alıyor.

AKLİ DENGESİ BOZUK

İsrail Büyükelçiliği'ne bıçaklı saldırı gerçekleştiren şahsın 1978, Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı bilgisi geçildi.