İspanya'nın Soria kentinde başlatılan bu girişimin tüm ülkeye yayıldığı belirtiliyor. Santa Barbara Hastanesinde kan veren Müslümanlar "İslam dininin can almayı değil can vermeyi emrettiğini belirterek kanımızı hangi dinden olursa olsun herkes ile paylaşmak istiyoruz" dediler.

Radikal'de yer alan habere göre; bu girişimin öncülüğünü yapan Soria kenti Müslüman Cemati Başkanı Ahmed El Boutaybi ise İspanyol basınına yaptığı açıklamada, bölgelerinde yaşayan tüm Müslümanlara yaptıkları bu çağrıya katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Ahmed El Boutaybi Kuran-ı Kerim'in "Kim bir kişinin hayatını kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" sözü ettiğini hatırlatarak İspanya'da yaşayan Müslümanların IŞİD’i desteklemediklerini Paris'teki saldırıyı da kınadıklarını belirtti.

Soria'daki Müslümanların kan vermesini çok anlamlı bulan hastane yetkilileri ise bölgelerinde yaşayan dini ve etniği farklı olan herkes ile barış içinde yaşadıklarına dikkat çektiler.

İspanya'daki Müslüman cematlerinin kan bağışının önümüzdeki günlerde de tüm ülke genelinde devam edeceği ifade ediliyor. Kan bağışına özellikle Fas, Burkino Faso, Moritanya,Türkiye, Senegal, Cezayir, Gambia Sudan, Bulgaristan ve Pakistan'lı Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor.