Hürriyet gazetesi yazarı İsmail Saymaz dün akşam Habertürk'te katıldığı televizyon programında Karaman’daki çocuk istismarı skandalına ilişkin konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı’na yönelik ‘Birilerinin önüne yatıyor’ sözünün tartışıldığı programda Saymaz, Bakan Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı için kullandığı ‘önemli hizmetler veren vakıf’ tanımlamasının bu çerçevedeki en sorunlu açıklama olduğunu kaydetti.

"BAKAN HİZMET DİYEREK SUÇU AKLIYOR"

Ensar Vakfı ve KAİMDER’in açtığı yasa dışı yurtların görmezden gelindiğini belirten Saymaz, Bakan Ramazanoğlu’nun bir suçu ‘hayırlı hizmet’ olarak anmasını eleştirdi ve "Bakan hizmet diyerek suçu aklıyor" ifadelerini kullandı.

"KARAMAN VALİSİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ENSAR VAKFI'NIN ÖNÜNE YATMIŞTIR"

Konuşmasında "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözü kötü bir niyetle söylemediğini düşünüyorum, ama Sayın Bakan 'İncindim' diyorsa kadının beyanı esas olarak kabul edilmelidir" diyen Saymaz, "Kılıçdaroğlu daha nazik bir üslup kullanabilirdi. Anladığım kadarıyla 'önüne yatmak' benzetmesi erkekler için kullanıldığında sıkıntı olmuyor. O yüzden ben diyorum ki; Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır" diye konuştu.

İsmail Saymaz’ın canlı yayındaki konuşması şöyle:



(Kaynak: Onedio)