Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözaltına alınan Özdemir Sabancı suikastı sanığı olduğu iddia edilen İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman ifadelerinin alınması ardından İstanbul'a gönderildi. İsmail Akkol, İstanbul'da tutuklandı.

Avukat Oya Aslan emniyette kendisi, dışarıda da ailesi ile görüştüğünü söylemiş ve ilgili kişinin İsmail Akkol olduğunu doğrulamıştı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilmesine karar verildi.

DHKP-C üyesi oldukları ve eylem için Yunanistan'dan Türkiye'ye girdikleri iddia edilen Akkol ve Adıyaman, bu sabah İzmir'e, buradan da Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili sorgulanmak ve haklarında işlem yapılmak üzere İstanbul'a götürüldü.

İsmail Akkol İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti.

Akkol duruşmada, “3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum” iddiasında bulundu.

Mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi ve ardından İsmail Akkol’un Sabancı suikastinden tutuklandığı açıklandı.