Cezaevinden alınıp TEM’e götürülen ve işkenceye maruz kaldığı iddia edilen Mahmut Öngör'ün avukatı Mikail Yavuz, “İzler silinsin diye merhem veriliyor. Yarasına sürüp sürmediği polis tarafından kontrol ediliyor. Mahkemeye işkence izleri olmadan çıkması amaçlanıyor" dedi.

Urfa’da 23 Kasım’da tutuklanarak Urfa T Tipi Cezaevine götürüldükten sonra 28 Kasım'da TEM Şube polisleri tarafından "ek ifadesi var" denilerek tekrar emniyet müdürlüğüne götürülen Mahmut Öngör, hala TEM Şube’de tutuluyor. Öngör’ün aynı zamanda avukat olan ağabeyi ve İHD Adana Şubesi Eşbaşkanı İlhan Öngör, kardeşine işkence yapıldığını söyleyerek İHD Urfa Şubesi’ne başvuru yapmış, işkencenin ayrıntılarına dair "elektrik verme, falakaya yatırma, kaba dayak fiziki işkence yapıldığı, sol elini kullanamadığını, burnunun yaralar içinde olduğunu, yaraların elektrik verme ile yapılan işkence izlerine benzediğini, konuşmakta güçlük çektiğini, kardeşinin bir önceki sorgusunda susma hakkını kullandığı için işkence yapıldığını, hala gözaltı ve işkencenin devam ettiği" bilgilerini vermişti. 

Bugün TEM Şube'ye getirilişinin 11'inci günü dolan Öngör'ün avukatı Mikail Yavuz, dün müvekkili ile bir görüşme yaptı. Avukat Yavuz, Öngör'e yeni herhangi bir şeyin sorulmadığını söyledi. 

İŞKENCE DEVAM EDİYOR

Yavuz, müvekkiline yönelik işkenceye dair sağlık raporu almak istediklerini; ancak ayrıntılı bir rapor alamadıklarını belirtti. Yavuz, sadece "darp ve cebir yoktur" raporu verildiğini, bunun da hukuksal bir alt yapısının olmadığını kaydetti. 

12 Aralık'ta ek gözaltının dolacağını belirten Yavuz, basında çıkan haberlerden sonra fiziksel işkencenin durduğunu, ancak Öngör’ün sürekli psikolojik işkenceye maruz bırakıldığını kaydetti. 

MERHEM İÇİN BAŞINDA POLİS BEKLİYOR

Yavuz,  önceki işkence izlerinin silinmesi için de her gün Öngör'e merhem verildiğini söyleyerek, "Merhemi yarasına sürüp sürmediği polisler tarafından kontrol ediliyor. Üstelik müvekkilim merhemi silmesin diye yarım saat boyunca başında polisler bekliyor. Amaç işkence izlerinin silinmesi ve mahkemeye işkence izleri olmadan çıkması" dedi. 

Kaynak:Mezopotamya Ajansı