Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik IŞİD saldırılarının 16. gününde de kentin üç cephesinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların Rojava’nın güney ve batısında akşam saatlerinde şiddetlendiği ve IŞİD’in ağır kayıplar verdiği bildirildi.

Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları 16. gününde de devam etti.

Hawar Haber Ajansı çok sayıda IŞİD üyesinin öldüğünü öne sürdüğü çatışmalarda bir tankın da imha edildiğini belirtti.

Kent merkezine doğu, güney ve batı yakalarından ulaşmaya çalışan IŞİD ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Doğu cephesindeki Kazkan köyünden Kobani’ye saldırı girişiminde bulunan IŞİD’e YPG’nin karşılık vermesiyle uzun süren çatışma yaşandığı belirtildi.

Hawar Haber Ajansı çatışmada çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğünü öne sürdü.

IŞİD’in, kentin batı tarafında da Seftike köyüne saldırdığı YPG’nin karşılık vermesiyle IŞİD’in buradan uzaklaşmak zorunda kaldığı belirtildi.

ÇATIŞMALAR AKŞAM SAATLERİNDE  ŞİDDETLENDİ

Rojava’nın güney ve batısında IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların akşam saatlerinde şiddetlendiği ve IŞİD’in ağır kayıplar verdiği bildirildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre çatışmalar Kobani’nin güneyindeki Kolmet köyünde bu sabah başlarken, akşama doğru şiddetlendi.  Çatışmaların yoğunluğundan dolayı detaylar öğrenilemediği bildirildi.

KERKÜK, RABİA VE SEREKANİYE’DE ÇATIŞMA

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Kerkük kenti ile Kakuk arasında kalan bölgede IŞİD ile Halk Savunma Güçleri (HPG) ve Peşmerge güçleri arasında şiddetli çatışmalar başladığı bildirildi.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Musul’a bağlı Rabia kasabasına dönük YPG güçleri ile Peşmergeler ortak bir operasyon başlattı. Operasyonda Rabia kentinin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.

YPG Basın Merkezi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “30 Eylül (bugün) sabah saatlerinde Musul’a bağlı Rabia kasabasına yönelik YPG güçlerimiz Til Koçer kapısı yönünden, peşmerge güçleri de kuzeybatı yönünden kapsamlı bir saldırı başlatmıştır. IŞİD çetelerine karşı YPG güçleri ve peşmergelerin kendi bölgelerinden başlattığı saldırı koordineli bir biçimde devam etmektedir” denildi.

RABİA’NIN KONTROLÜ YPG-PEŞMERGE KONTOLÜNE GEÇTİ

Peşmerge ve YPG güçlerinin Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) işgal ettiği Rojava sınırındaki Rabia kentinin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi. Bir peşmergenin yaşamını yitirdiği çatışmalarda, çok sayıda IŞİD üyesinin öldüğü belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Urfa’nın Suruç İlçesi’deki Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunan Demirtaş daha sonra Kobani bölgesine geçti.  Demirtaş burada yaptığı açıklamada; ‘Kobani’deki direniş, Türkiye’nin hükümetin bu direnişe göstermiş olduğu tutum ortaya koyduğu politika içeride devam eden demokratik çözüm arayışıyla ve bunu besleyen bir politika değil’ dedi.