IŞİD militanının, kafasını keserek katlettiği ABD’li gazeteci Steven Sotloff ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Sotloff'un, Gezi direnişi sırasında biber gazına maruz kaldığı ve o dönemde #GeziParkı etiketi ile paylaşımlarda bulunduğu öğrenildi.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici, Sotloff ile ilgili ayrıntıları Twitter adresinden paylaştı.

Hamsici'nin aktardığına göre, IŞİD'in 'kafasını kestiği' gazeteci Steven Sotloff, geçen yıl Antakya'daki bir eylemde biber gazına maruz kaldı.

Sotloff'un Hatay'dan 'Türkiye'deki Aleviler Suriye'yle ilgili ne hissediyor' konulu bir haber yazdığı ve Şubat 2013'te de Halep'ten yazdığı bir haberde Özgür Suriye Ordusu'na yönelik artan tepkileri aktardığı öğrenildi.

DİKTATÖR TAYYİP

Sotloff'un Gezi eylemleri sırasında paylaştığı yazılardan biri oldukça dikkat çekici. "Her yer Taksim Her yer direniş" başlıklı yazısında, Gezi olaylarının Türkiye tarihinin en büyük eylemlerinden biri olduğu vurgulanıyor. Yazıda kullanılan fotoğrafta ise "Diktatör Tayyip" yazdığı görülüyor.

İşte Sotloff'un tweetleri ve paylaştığı o yazı:



NE OLMUŞTU

IŞİD militanının ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un (31) kafasını kesme görüntüleri büyük infiale sebep olmuştu.

Örgüt bir süre önce de, bir diğer ABD’li gazeteci James Foley’in kafasını kesmiş, Sotloff’un da ‘bir sonraki hedef’ olacağını duyurmuştu. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi de, gazeteci Sotloff’un infaz görüntülerinin gerçek olduğunu doğruladı.

ANNESİ, IŞİD LİDERİ BAĞDADİ'YE SESLENMİŞTİ

Time ve Foreign Policy için çalışan Sotloff, Ağustos 2013'te Suriye’nin kuzeyinde haber yaparken kaçırılmıştı. Sotloff’un annesi Shirley Sotloff, 27 Ağustos’ta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye video mesajı göndermiş ve oğlunu serbest bırakması için çağrıda bulunmuştu. (Oda TV)