Genelkurmay İletişim Başkanlığı, Kilis Öncü Hudut Karakolu komutanı Özgür Örs’ün IŞİD’in elinde olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün verdiği bilgiye göre, astsubay, 1 Ocak 2015'te, saat 22.00 sıralarında bir kaçakçılık ihbarını incelemek Suriye sınırına gitti ve kendisiyle irtibat kesildi.

Olayın hemen ardından başlatılan arama çalışmalarına rağmen kendisinden şu ana kadar haber alınamadı.

Astsubayın IŞİD'in elinde olduğuna dair bir bilgi bulunmadığını dile getiren Tuğgeneral Özkürkçü, astsubayın herhangi bir grubun elinde esir bulunduğunu da doğrulamadı.

Tuğgeneral Özkürkçü, MİT dahil tüm kurumların astsubayın bulunması için devrede olduğunu bildirirken, sınır ötesinde herhangi bir özel kuvvet operasyonunun yapılmadığını da kaydetti.

'IŞİD'E KATILIMLARI ENGELLİYOR DİYE KAÇIRILDI' İDDİASI

Vatan gazetesinde, Öncü Hudut Karakolu birliklerinin 15 gün önce IŞİD’e katılmak isteyen aralarında Türkiye vatandaşlarının da olduğu 50 kişiyi, geçen hafta da yine sınırı geçmek isteyen 20 kişiyi yakaladığı ve IŞİD'in, örgüte katılımları engellediği için astsubayı kaçırdığı ileri sürüldü.