Kobani’ye üç cepheden saldıran IŞİD ile YPG güçleri arasında kentin dış mahallelerinde oldukça sert çatışmalar yaşanırken, YPG’nin 20'yi aşkın gündür şehrin dışında tutmaya çalıştığı IŞİD’in stratejik bazı noktaları ele geçirmeye başlaması üzerine taktik değiştirdiği ve çok sayıda militanı tuzağa düşürdüğü belirtiliyor.

YPG kent savaşında IŞİD'e ağır kayıplar verdirirken, HaberTürk'ten Zülfikar Aydın'ın haberine göre, kentin dış mahallelerine IŞİD’in tank ve zırhlı araçlarını bertaraf etmek için bombalı tuzaklar yerleştiren YPG’nin ilginç savaş taktikleri geliştirdiği belirtiliyor. YPG'nin zekice ve çok ilginç bir başka taktiği de Türkiye medyasında hemen her gazete ve haber portalında manşetleri süsleyen IŞİD'in ‘binalara çekilen bayraklar’ıyla ilgili olarak yaşandı.

İddiaya göre, IŞİD militanlarının kentin dış mahallelerine girmesinin ardından YPG’liler, Kobani’nin doğu cephesinde saldıran militanları yanıltmak için bir binanın çatısına IŞİD bayrağı dikti. Bir grup IŞİD’ci bu bölgeden şehrin dış mahallesine girince bombalı tuzağa yakalandı. Bu saldırıda 50’den fazla IŞİD’cinin öldürüldüğü öne sürülüyor.