AKP hükümeti Suriye’de IŞİD’e karşı operasyona faal katılım için kara harekatını şart koşmaya devam ederken, Irak’taki IŞİD militanlarından yanıt niteliğinde bir video geldi. Diken'de yer alan haberde, yeni yayımlanan videoda, üç Batılı militan Batılı ülkelere gözdağı vererek, ”Irak’a kara harekatı düzenleyin ki, yolladığınız herkesin kafasını keselim” dedi.

BİR İNGİLİZ, BİR ALMAN, BİR FRANSIZ…

The Independent gazetesinin bir istihbarat sitesine dayandırdığı habere göre, videoda konuşan militanlar Britanyalı, Alman ve Fransız. İngiliz aksanıyla konuşan ve kendisini ‘Ebu Abdullah el Britani‘, yani ‘Britanyalı Abdullah‘ diye tanıtan kişi videoda, şu vahşi mesajı veriyor:

‘IRAK’I ALAMAZSINIZ’

Sizi Irak’ta bekliyoruz. Kafirler koalisyonunu bekliyoruz… Onların silahlarına ganimet olarak el koyacağız ve ölecekler. Irak’ı alamazsınız. Bu topraklara kanımızı vermeye hazırız. Gelin ve görün, inşallah her bir askeri öldüreceğiz. Amerikalıların, Fransızların, getireceğiniz herkesin kafasını keseceğiz.

HOLLANDE’I DA TEHDİT ETTİLER

Almanca konuşan Ebu Davud el Almani Müslümanları Suriye’de IŞİD’le savaşmaya davet ederken, Abdül Vadud Firansi de Kobani’de IŞİD’e direnen Kürtlere yardım için elinden geleni yapacağını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı tehdit ediyor.