Geçici Ak Parti hükümetinin son günlerde IŞİD’le başlayıp sola, muhaliflere ve Kürt hareketine yoğunlaştırdığı operasyonların perdesi aralanıyor. IŞİD operasyonlarının göstermelik ve perdeleme amaçlı olduğuna dair iddiaları güçlendiren bir değerlendirme de IŞİD’den geldi. IŞİD’e göre operasyonlar etkisizdi ve örgütün Türkiye’ye bakışında bir değişiklik yok.

E.Y, yapılan hava operasyonlarına ilişkin olarak “IŞİD’e yapılan hava saldırıları çok yoğun olmamakla beraber bazı eski karargahlarımıza ve içinde kimsenin olmadığı yerlere yapıldı. Bir kardeşimiz şehit olmuştur” dedi.

Gazeteci Volkan Koç'un IŞİD’in Türkçe yayın yapan internet sitesine ait bir mail hesabını kullanarak ulaştığı E.Y,  gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. İşte o yanıtlar:

IŞİD’in Suruç ve bugünkü olaylar çerçevesinde, Türkiye'ye dair pozisyonu nedir, ne olacak?

IŞİD Türkiye'ye yönelik başlatmış olduğu herhangi bir savaş yoktur. Eski pozisyonuna devam edecektir. Bundan sonra Türkiye'nin adımlarına göre yeni pozisyon belirleyecektir.

Suruç patlaması, IŞİD tarafından mı gerçekleştirildi?

IŞİD Suruç patlatması için herhangi bir açıklama yapmamaktadır. Ne yaptım diyor ne de yapmadım diyor.

Türkiye'de hali hazırda IŞİD'e mensup kaç kişi var?

Türkiye'de IŞİD'e mensup çok üyemiz bulunmaktadır. Ama bunların sayısal olarak bir rakam vermek çok zor. 1000 üzerindedir.

Türkiye'den net olarak kaç kişi katıldı? Bunların profili nedir? (Kadın-Erkek-Çocuk)

Şu ana kadar Türkiye'den binlerce bekar ve aile katıldı. Birçoğu şehit oldu. Genel katılımlar aile halinde olmaktadır. Halende 2000 civarında Türk bulunmaktadır.