YPG/YPJ ile Burkan El Fırat güçlerinin eşgüdümlü olarak Tel Abyad'a (Girê Spî) yönelik başlattığı operasyon sonucu kent; doğu, batı ve güney cephelerinden kuşatılırken, Tel Abyad kapılarına dayanan YPG/YPJ güçlerinin kente yönelik baskısını arttırdığı bildiriliyor.

Kentin doğu sınırında hafif silahların da kullanıldığı çatışmalar başlarken, çatışmalarda silahların devreye girmesi, YPG/YPJ güçlerinin kente oldukça yaklaştıklarının göstergesi olduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan; üç taraftan kuşatılan IŞİD'in açık tek kapısı olan Akçakale Sınırı ise IŞİD'in tek "nefes borusu" olarak nitelendiriliyor.

DİHA'nın haberine göre, kameralara takılan bazı görüntülerde, Akçakale'nin doğudaki İlle (Öncül) Mahallesi'nin sınırının hemen dibinde olan ve sınır kapısı ile doğu cephesini tamamen gören bir noktada, 4-5 Suriye plakalı özel araçla bölgeye gelen uzun sakallı ve bıyıksız kişilerin buradaki bir barakaya konumlandıkları görülüyor.

"TÜRK ASKERLERİYLE GÖRÜŞTÜLER"

Haberde; Tel Abyad'ın doğu cephesinden İlle Mahallesi'ne gelen Suriyeli sivillerin geçişine izin vermeyen Türk askerlerinin, barakanın önüne gelerek, bir müddet söz konusu şahıslarla görüştüğü de iddia edildi.  

İlçe sakinleri ise söz konusu şahısların IŞİD üyesi olduğunu ve doğu cephesindeki çatışmaları yönetmek için bölgeye konumlandıklarını öne sürdü.