ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları karşısında IŞİD'in taktik değiştirdiği ve 'hızlı bir şekilde yer değiştirdiği' iddia ediliyor.

Adını 'İslam Devleti' (İD) olarak değiştiren IŞİD'in, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına karşı taktik değiştirdiği öne sürüldü.

Sabah'taki habere göre, Suriyeli bir 'aktivist' olan Muhammed Nureddin, IŞİD'in hava saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştirdiğini söylüyor.

"IŞİD'İN HALEP'TEN ÇEKİLME NİYETİ YOK"

IŞİD'in Halep kırsalındaki bazı bölgelerdeki militanlarını geri çektiğini ve bazı barikatlarını kaldırdığını, Ahtarin'deki üslerini boşaltıp İhtimelat ve Tel Rişaf gibi coğrafi açıdan girilmesi zor yerlere çekildiğini öne süren Nureddin, "IŞİD'in Halep kırsalından çekilmek gibi bir gayesi yok üstelik bölgedeki kontrolü artırmak için çalışıyor. Bu amaçla bir kaç gündür Kobani, Azez, Mari, Tel Rafet ve Afrin'i ele geçirmek için plan yapıyor" dedi.

'GÖVDE GÖSTERİLERİNE SON VERDİLER'

Nureddin'e göre; IŞİD'in taktik değişiklikleri arasında "araç konvoylarının kaldırılması ve gövde gösterilerine son verilmesi, can kaybını aza indirmek için motorsiklet kullanımının arttırılması" var.