IŞİD’in 12 Ekim’de Dera Zor’da sivillere yönelik saldırısında yaralanan ve o günden beri hastanede tedavi gören ANHA ve Sterk TV muhabirleri Rızgar Adanmış 70 gün sonra yaşamını yitirdi.

Dêra Zor operasyonu için Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken, 12 Ekim’de IŞİD’in sivillere yönelik bombalı araç saldırısında yaşamını yitiren ANHA muhabiri Dilişan İbiş ve Hogir Mihemed ile birlikte yaralanan gazeteci Rızgar Adanmış, tedavi gördüğü hastanede 70 gün aradan sonra yaşamını yitirdi. 

Arkadaşlarının 18 Aralık’ta yaşamını yitirdiğini  duyuran Hawar Haber Ajansı (ANHA), “Muhabirimiz Dilişan İbiş saldırı sırasında şehit düşerken, Hogır Mıhemed ile Rızgar Adanmış arkadaşlarımız onlarca yaralı ile birlikte ağır yaralı halde hastaneye kaldırılmışlardı. Hogır arkadaşımız saldırıdan 3 gün sonra şehit düşerken, Rızgar arkadaşımızın da o günden bu yana tedavisi devam ediyordu. Saldırı sırasında karnından ağır yaralanan Rızgar arkadaşımız, aylarca yaşam mücadelesi vermiş, ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen 18 Aralık günü tedavi gördüğü hastanede şehit düşmüştür.”
 
Gazeteci Adanmış’ın ailesine başsağlığında bulunan ANHA, “Rızgarların, Dilişan ve Hogırların yolunun yolumuz olduğunu, özgür basının çalışanları olarak tek bir an bile tereddüt etmenden onların da yolunda yürüyerek karanlıkta bırakılmak istenen gerçekleri aydınlığa çıkarma mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” diye kaydetti. 
 
Dere Zor'da haber  takibi yapan gazeteci Rızgar Adanmış, 6 Ekim'de twitter hesabından Türkçe ve Kürtçe, "Derezor'da insanlık öldü. 2 çocuk susuzluktan yaşamını yitirdi. İnsan hakları için mücadele ettiklerini söyleyen kurumlar nerede?" diye sormuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı