Irak ve Şam İslam Devleti mensuplarından oluşan bir grup, sabah saatlerinde YPG'nin himayesindeki bir köye saldırdı, onlarca sivili katletti.

El Kaide bağlantılı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), PYD'nin silahlı gücü YPG'nin denetiminde olan bir köye saldırdı. Aralarında 10'u aşkın çocuk ve kadının olduğu yaklaşık 30 sivil katledildi.

T24'teki habere göre; Rojava’nın Serekaniye bölgesinde birkaç gündür devam eden olaylar dün akşam saatlerinde şiddetlendi. Saldırıların sonuncusu Serekaniye’nin 20 kilometre batısındaki Tilliye köyüne gerçekleştirildi.

T24'ün Serekaniye’deki kaynaklarından aldığı bilgilere göre ise, IŞİD'lilerden oluşan bir grup sabah 02.00 sularında Ezidi Kürtlerin yaşadığı bir köy olan Tilliye'ye saldırdı. IŞİD, çoğunluğu Halep'ten göç etmiş ve Kürtlerin yanında tarım işçisi olarak çalışan Arap olan yaklaşık 30 kişiyi öldürdü. Öldürülenler arasında 10'u aşkın kadın ve çocuk var. Katletlettikleri arasında Kürtler de bulunan IŞİD, bazı kişileri kafalarını keserek öldürdü.

YPG, IŞİD'LİLERİ KÖYDEN ÇIKARDI

Rojava'da özerklik ilan eden PYD'nin silahlı gücü olan YPG, sabah saatlerinde köye geldi ve IŞİD'lileri köyden çıkardı. Katliamın gerçekleştiği Tilliye yakın zamanda YPG denetimine alınmış ancak kanton merkezine uzak bir bölge. 

Ajansların katliam bölgesinden geçtiği ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda sivilin yerlerde yatan cenazeleri görülüyor.