Terör örgütlerine yönelik 24 Temmuz'da yapılan eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk bugün serbest bırakıldı.

Ramazan'da IŞİD propagandasıyla bayram namazı kıldıran Bayuncuk, cihat çağrısı yapmış ve Türkiye'ye tehdit niteliğinde sözler söylemişti.

T24'te yer alan habere göre, Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk , bayram namazında cihat çağrısı yapan bir konuşma yapmıştı. Ömerli Barajı'nda çekildiği tahmin edilen görüntüde demokrasiyi eleştiren Bayancuk, şeriat yönetimi istediklerini söylemişti.

Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

IŞİD'E BAĞLILIĞINI AÇIKLAMIŞTI 

IŞİD'e bağlılığını daha önce yayınlanan videolarda açıklayan Bayancuk, Türkiye hükümetine yönelik eleştirilerde de bulunuyor.

Bayancuk'un konuştuğu video, 'T.C. Rejiminin başındakilere bir uyarı' başlığıyla örgüte ait internet sitesi ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştı.

Star gazetesine 'paralel mağduruyum' demişti

Ebu Hanzala ile ilgili bir diğer ilginç bilgi ise Star Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar. Ebu Hanzala kendisini 'paralel yapı' mağduru olarak takdim etmişti ve bu haber Star'da 7 ay önce ilk sayfadan yayınlanmıştı.