Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılmak için Suriye ’ye giden Ebu Envar ve Amu Bekir adlı İngiliz militanlar, CNN’e bağlandı. Militanlar, “Batılı bir rehinenin kafasını kesmekten gurur duyacaklarını” ifade etti.

Bağlantı esnasında Batı’yı tehdit eden militanlar, infazları kast ederek, “Bu kutsanmış hareketi yapmak için hazır olduklarını” belirtti.

Yalnızca gözleri gözüken İngilizlerden Envar, Foley’nin infaz edilmesi hakkında, “Tıpkı bunun gibi bir infazda bulunmaktan gurur duyarım. Umuyorum ki Allah bana, tıpkı diğer kardeşlerimin James Foley’yi öldürmesi için verdiği fırsat gibi bir şans verir. Öldüreceğim kişinin James Foley gibi biri, Beşar’ın askeri ya da ABD askeri olup olmaması fark etmez; ben bu kutsal görevi yerine getirmeye hazırım” dedi.

Militan, ABD’li gazetecinin öldürülmesinin “ABD’nin IŞİD’e karşı işlediği suçlara, doğrudan ve adil bir cevap olduğunu” düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Videoda görülen diğer IŞİD’li Bekir ise, “Eğer, geri dönüp sizi durdurmaktan başka şansımız kalmazsa, o zaman bunu yapmak zorunda kalırım. Eğer ordularınız, ülkeleriniz bize saldırmaktan vazgeçmezse, ülkenize geri döneceğim” ifadelerini kullandı. (radikal)