Dünya’nın NATO toplantısıyla IŞİD örgütüne karşı önlem almak için seferber olduğu dönemde, IŞİD’in Türkiye’den sağladığı desteklerle ilgili de yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

Taraf'ın 'güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre' diye verdiği "IŞİD militanları devlet kasasından tedavi oldu" başlıklı Hüseyin Özay imzalı haberde, IŞİD militanlarının yaralılarını Güneydoğu illerindeki bazı hastanelerde tedavi ettirdiği, özellikle ABD hava saldırılarının başladığı Ağustos ayından bu yana birçok IŞİD militanının yaralandığı iddia ediliyor. Haberde, örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı yaralıların Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı öne sürülüyor.

'TEDAVİLER DEVLET TARAFINDAN ÜSTLENİLDİ'

Haberde konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer veriliyor:

"Bu çerçevede Ağustos ayı başında hava saldırıları sonucu yaralanan 8 IŞİD militanı Şanlıurfa Akçakale Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Ve tedavileri Şanlıurfa’da bulunan değişik hastanelerde gerçekleştirildi. Kayıtlara da geçen ve tedavi edilen 8 IŞİD militanının isimleri şöyle: Mustafa A., Yusuf El R., Mustafa H., Halil El M., Muhammet El H., Ahmet El S., Hasan H., Salim El D. IŞİD militanlarının yaralarına göre tedavi süreleri de değişti. Bazı örgüt üyelerinin tedavileri ise uzun sürdü. Bu kişilerin tedavi giderlerinin tamamı devlet tarafından üstlenildi."

Taraf, 8 IŞİD militanının tedavilerinin devam ettiğini, geçtiğimiz günlerde ise örgütün lideri olarak görülen Bağdadi’nin sağ kolu olarak nitelendirilen Ahmet El H.’nin de Türkiye’ye getirilerek tedavi edildiğinin belirtildiğini iddia ediyor.

Ahmet El H.’nin, Türkiye’ye sol ayağı kopmuş halde getirildiği ifade edilirken, örgüt yöneticisinin tedavisinin özel bir hastanede gerçekleştirildiği ve tüm giderlerinin devlet tarafından karşılandığı iddia ediliyor.

AHMET EL H. KİMDİR?

Ahmet El H.’nin örgüt içinde IŞİD’in Emniyet Genel Müdürü olarak nitelendiriliyor ve birçok operasyon kararını da kendisinin verdiği söyleniyor.

Ahmet El H.’nin, 20 Ağustos 2014 tarihinde Rakka’nın bombalanması sonucu sol ayağını kaybettiği belirtiliyor.