Antep’te bir kına gecesine yapılan saldırıda en az 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Saldırı sonrasında yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda saldırının faili olarak IŞİD’e işaret edilirken, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın iddianamesinde yer alan bir belge de bu olasılığın yüksek olduğunu gösteriyor.

Ankara’da 109 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından başlatılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede, IŞİD’in “PKK düğünleri” olarak tanımladığı etkinliklere saldırmayı planladığı ortaya çıkmıştı.

Evrensel’de Haziran ayında yayınlana habere göre, 10 Ekim Ankara saldırısının faillerinden Yunus Durmaz, düğünlere saldırmak için IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’dan izin istemiş.

Diken’deki habere göre; Durmaz’ın evinde ele geçirilen belgede ilgili bölüm şöyle:

“PKK’liler düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var ama geneli PKK’li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah.”

Evrensel’in haberinde de konuya dair kısım şöyle aktarılıyor: “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük  aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa  polis üstünü çabuk kapatır.”