ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki topraklarının yüzde 96'sını kaybettiğini söyledi.

McGurk, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, IŞİD’in, Suriye ve Irak’ta bir zamanlar kontrolü altında tuttuğu bölgelerin yüzde 96’sını kaybettiğini ve sadece Irak'ta 2.3 milyon vatandaşın evlerine geri döndüğünü duyurdu.

10 ay önce IŞİD’in operasyonlarını Rakka’dan düzenlediğini ancak şu an sözde halifeliğinin tamamını kaybetmek üzere olduğunu söyleyen McGurk, IŞİD’in kaybettiği toprakların bir metresini bile geri alamadığını, göçmen ve mülteci hareketlerinin tersine dönerek, insanların evlerine döndüğünün altını çizdi ve sadece Irak’ta 2.3 milyon vatandaşın evlerine döndüğünü kaydetti.

IŞİD'in elinde tuttuğu en büyük 2 kent olan Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Musul'da ise Irak ordusu kontrolü tamamen ele geçirdi.

Deyrezzor'da ise Suriye ordusu ve SDG'nin hızlı ilerleyişi sürüyor. Kent merkezinden tamamen çıkarılmak üzere olan IŞİD'in Irak sınırındaki Elbukemal kentindeki işgalinin de sonuna doğru geliniyor. Elbukemal'de IŞİD'in son savaşını vermesi bekleniyor.

(Kaynak: Evrensel)