Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ta bir çok bölgeyi ele geçirdikten sonra işledikleri savaş ve insanlık suçlarına ilişkin görüntüleri kendileri yayınladı.

IŞİD militanları, Irak'a Musul'un ardından Saddam Hüseyin'in doğum yeri olan Tikrit'i ele geçirdikten sonra internette çok sayıda fotoğraf yayınladı. Bu fotoğraflarda, IŞİD silahlı militanlarının rehin aldıkları onlarca kişiyi kamyonlara doldururken, başlarını eğip kaleşnikovlar altında götürürken çekilen görüntüler ile toplu infazlar yer alıyor.

Fotoğraftakilerin öldürülüp öldürülmedikleri bilinmiyor. Ancak bu suçların belgelerinin kendileri tarafından yayınlanmasının nedeninin halkı terörize etmek olduğu belirtiliyor.

IŞİD, 10 Haziran'da Musul'u ve ardından diğer bir çok bölgeyi aldığında karşısında Irak ordusunun bir direnişini görmedi. Ordu mensupları silahlarını bırakarak, çoğu sivil elbiselerle Güney Kürdistan'a doğru kaçtı. IŞİD'in yayınladığı fotoğraflarda, askeri kıyafet üzerine sivil kıyafet giymiş kişiler de dikkat çekiyor. (ANF)