İngiliz haber kanalları, Suriye'ye IŞİD'e katılmak için seyahat eden üç genç kızın İstanbul Bayrampaşa otogarında görüldüğü yeni görüntülerini yayınladı.

İngiliz yayın kurumu BBC, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abaze ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın 17 Şubat günü Londra'dan İstanbul'a uçtuklarını anımsatarak üç kızın aynı gün Bayrampaşa otogarında beklediklerinin güvenlik kamerası görüntülerinden anlaşıldığını kaydetti.

İngiliz polisinin, kızların Suriye'de olduklarını tahmin ettiğini bildiren BBC, "Kızların, Urfa'ya gitmek için 18 Şubat'ta otobüse binmeden önce bir süre otogarda bekledikleri anlaşıyor. Kızların sınırdan ise büyük olasılıkla insan kaçakçılarıyla geçtikleri tahmin ediliyor" yorumunda bulundu.

BBC ayrıca güvenlik kamerasındaki zaman kodlarının kızların yaklaşık 18 saat otogarda beklediğini ortaya koyduğunu aktardı. Gaziantep'te bulunan BBC muhabiri James Reynolds, Bir adamın kendisine insan kaçakçılarının üç kızı Suriye sınırına götürdüğünü, burada ise Ali Kathem isimli başka bir kişinin kızları Suriye'ye geçirdiğini söylediğini" bildirdi.

GÖRÜNTÜLER 18 ŞUBAT TARİHİNE AİT

İngiliz Sky haber kanalı da kızların İstanbul otogarında beklerken ki görüntülerinin A Haber kanalı tarafından yayınlandığını, "Kızların üzerlerinde kalın montlarıyla ve ellerinde çanta ve valizleriyle görüldüklerini" kaydetti.

Görüntülerin kızların Londra'dan ayrıldıktan 24 saat içerisinde, 18 Şubat'ta kaydedildiğini belirten Sky, kızların Suriye'ye geçtiklerinin tahmin edildiğini aktardı.

İngiltere Terörle Mücadele Polis Birimi geçen hafta yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan THY'nin TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittiklerini kaydetmişti.

Polis, yakın arkadaş olan ve aynı okulda okuyan üç genç kızın, Suriye'ye ulaşmak ve IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye gittiklerinin tahmin edildiğini belirtmiş, kızların bulunması için Türkiye'ye ekip gönderdiğini açıklamıştı. Genç kızların aileleri ise basın aracılığıyla çocuklarına İngiltere'ye dönmeleri ve kendileriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulunmuştu.

İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: Sputniknews