Ceyhan'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda polis, 60 yaşındaki Sariye Yılmaz'ı, IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren oğlu YPG'li Fırat Yılmaz'ın cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Ev baskınlarında Yılmaz'ın yanı sıra 2'si çocuk 4 kişi daha gözaltına alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri, Küçükkırım ve Altıocak mahallerinde Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından eş zamanlı olarak ev baskınları gerçekleştirildi.
TOMA ve zırhlı araçlar eşliğinde mahalleleri ablukaya alan polis, kapıları kırarak yaptıkları ev baskınlarında eşyaları dağıttı. Baskın sırasında aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. "Örgüte üye olmak", "Örgüt adına suç işlemek" ve "2911 Toplantı ve Gösteri yürüyüşlerine muhalefet etmek" iddiasıyla gözaltına alınanların bazıları şöyle: M.A. (17), A.B. (16), Mecnun Kaya (22), Şükran Aydoğan (21) ve Kobanê'de DAİŞ'e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPG'li Fırat Yılmaz'ın (Erdal Garzan) annesi Sariye Yılmaz.

Soruşturma ile ilgili alınan bilgilere göre, 60 yaşındaki SariyeYılmaz, Kobani'nin Çelebi köyünde 17 Nisan'da IŞİD tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren çocuğu YPG'li Fırat Yılmaz'ın (Erdal Garzan) cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. (DİHA)