IŞİD, bir ayı aşkın bir zamandır kendisinden haber alınamayan gazeteci Raad Mohamed Al-Azaoui'yi (37), Samara kentinde öldürdü.

Sama Salah Aldeen TV kameramanı ve foto muhabiri Al-Azaoui’nin yanı sıra kardeşi ve başka siviller de 10 Ekim’de Irak’ın Samara kentindeki bir meydanda öldürüldü. Gazeteci, IŞİD ile işbirliği yapmayı reddettiği için başı kesilmekle tehdit ediliyordu.

ABD ve müttefiklerinin hava saldırılarıyla Irak ve Suriye'de yok etmeye çalıştığı IŞİD, 22 Eylül’de Musul’da avukat ve insan hakları savunucusu Samira Saleh Naimi’yi öldürmüştü. Tutuklu hakları ve yoksulluğa karşı verdiği mücadeleyle bilinen Naimi, IŞİD’in Musul’un antik özelliklerine verdiği yaygın zararı “barbarca” olarak nitelendirdikten sonra kaçırılmıştı.

İnfazı kınayan Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, cinayeti kınadığı bir basın açıklamasında, “gazetecilerin seri halinde ve açık bir şekilde infaz edilmeleri bir savaş suçudur” dedi. RSF Programlar direktörü Lucie Morillon, “Eli kanlı örgüt, özellikle propagandasını yapmaya yanaşmayanları ortadan kaldırıyor” diyerek cinayeti kınadı.

bianet'te yer alan habere göre IŞİD tehdidi, nedeniyle örgütün kontrolü altındaki bölgelerde birçok özel ve kamu yayın kuruluşunun yayınlarına son verdiği de bildirildi.

IŞİD, 19 Ağustos’ta ABD’li bağımsız gazeteci James Foley’yi, ardından TIME muhabiri Steven Sotloff’u, sonra da Britanyalı bir başka insani yardım görevlisini öldürmüştü