Bozcaada Liman bölgesinde devam eden gümrük inşaatında Nakka Mimarlık’a bağlı olarak çalışan işçilerin kimlikleri salı günü gündüz saatlerinde firma yetkilileri tarafından toplandı.

Çalışanların rızası olmadan kimlik bilgileri kullanılarak, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan adına belli miktar bağış yapıldı. Ödemeleri firma kendi bütçesinden yapmış, fakat dekontlarda kimliklerini topladığı bu çalışanların adını kullanmış.

Serkan İlik'in Birgün'de yer alan haberine göre yatırılan bağış meblağı işçilerin kendi paraları değil. Bu noktada ispat edecekleri tek şey dekontlarda imzalarının olmaması. Yani işlem tamamen hukuksuz.  

Nakka Mimarlık’a bağlı Mimar Bülent Sancak ödemelerin kendi tarafından organize edildiğini doğruluyor. Çalışan işçiler “Biz kimimiz koyu CHP’li, kimimiz MHP’li, kimimiz AKP’li işçileriz. Asıl sorun bizden habersiz bu türlü bir işlem yapılması. Neden bize sormadan bunu yaptılar” diyerek adlarına yatırılan paraların bir an önce geri alınmasını, işlemlerin iptal edilmesini istiyorlar.