İstanbul Müftülüğü’nün yarın kentteki tüm camilerde okutulmak üzere hazırladığı Cuma Hutbesi’nde iş cinayetlerini önlemek için alınacak tedbirlerde ölçülü olunması gerektiği savunuldu: “Bu husustaki aşırılık Yüce Allah’a güveni sarsan bir davranış haline dönüşür.”

Müftülüğün internet sitesinde yer alan, ‘Hayat, tedbir ve takdir’başlıklı hutbede, iş kazalarında insan unsurunun etkin olduğu, tedbirsizliğin acı sonuçlarının yürekleri yaktığı belirtilirken,“Tedbirler alınarak yapılan işlerde sorunların ortadan kalkacağı veya en aza ineceği kuşkusuzdur” deniliyor.
Hemen ardından ise ‘bela ve musibet’ olarak tanımlanan iş cinayetlerinin temelinde sorumsuz davranışlar ve yanlış kader anlayışı olduğu ifade edilse de tedbirde aşırılığın ‘Allah’a güveni sarsan bir davranış’ haline dönüşeceği gerekçesiyle ölçülü olunması isteniyor.

“Kul olarak üzerimize düşen görevi yapmış olmamıza rağmen her zaman arzu ettiğimiz neticeye ulaşamayabiliriz”ifadesine yer verilen Alaattin Demiryürek imzalı hutbede, böyle bir durumda, “Rabbim neylerse güzel eyler” deyip rıza gösterilmesi gerektiği vurgulanıyor.

HUTBENİN SONUÇ BÖLÜMÜ ŞÖYLE : 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e göre üniversiteyle cami birbirinden ayrılamaz. Çare ebabil… Diyanet İşleri Başkanı: ‘Dualarımızla kanatlanan ebabil kuşları zalimleri perişan edecek.’

Diyanet ‘son cuma’yı da boş geçmedi: Geminin altını deldirmeyelim. O da itibardan tasarruf etmemiş! Diyanet İşleri Başkanı’na 1 milyon TL’lik makam aracı.