Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı hedef alan sözlerini gerekçe göstererek İş Bankası’nın acilen kamu bankası haline getirilmesi çağrısı yapmasının ardından banka yönetiminde açıklama geldi.

İş Bankası, internet siteleri ve sosyal medyada banka faaliyetleriyle ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

İş Bankası, bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada banka faaliyetlerine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve değerlendirmelere yer verildiğini belirterek, Bankanın kuruluşundan bu yana faaliyetlerini başta Bankacılık Kanunu olmak üzere mevzuata uygun bir şekilde yürütmekte olduğunu açıkladı.

İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada bankamız faaliyetlerine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve değerlendirmelere yer verildiği görülmüştür.

İş Bankası, kuruluşundan bu yana faaliyetlerini başta Bankacılık Kanunu olmak üzere mevzuata uygun bir şekilde yürütmektedir. Bankamız faaliyetlerine ilişkin olarak bunun aksine bir değerlendirme veya gelişme bulunmamaktadır.

Bankamızın gündeminin bu kapsamda sadece bankacılık faaliyetlerinden oluştuğunu, bu nedenle gerçek dışı haber ve iddialara itibar edilmemesini, gerçek dışı yayınlara karşı Bankamızın yasal yollara başvurmakta olduğunu kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız."