Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün açıkladığı 11 bin 480 kişinin telefonlarına “FETÖ tarafından iradeleri dışında Bylock yüklendiği” yönündeki kararının ardından ilk tahliye geldi: Saadet Partisi yöneticisi Mustafa Yaman serbest bırakıldı.

Metris Cezaevi’nde 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mustafa Yaman’ın avukat Ramazan Boyalık karar sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi

 “Bu çok gecikmiş bir karar. Bizim burada savunduğumuz temel nokta Mustafa Bey’in kesinlikle Bylock’la ve FETÖ’yle bağlantısı olmadığı yönündeydi. Yargıtay’ın da belirttiği gibi Bylock programı FETÖ soruşturmalarında önemli bir delildir. Ama bunun gerçek ve kesin olarak ispat edilmesi gerekir. Özellikle dijital delillerin titizlikle incelenerek net tespitler yapılması gerekir. Mustafa Yaman dosyasında 37 ile biten bir telefon kullanıcısına IP ile bağlanıldığına ilişkin bir tespit vardı. Herhangi bir tespit ya da mesajlaşma içeriği yoktu. Bu dosya en başından beri tutuksuz yargılama olabilirdi. Ama mahkeme taleplerimizi kabul etmeyerek bu noktaya gelindi. Yapılan çalışmayla bu hatadan dönülmüş oldu. Gecikmiş olsa da güzel bir gelişme. Tabii Bylock FETÖ davalarında çok önemli bir delildir ama bunu da gözardı etmemek gerekiyor.”

Kaynak: Gazete Duvar