Mahkeme, sanıkları arasında üst düzey komutanların da bulunduğu iddianameyi kabul etti.

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri kurulduğu'' yönündeki iddialara ilişkin soruşturma kapsamında 22 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame üzerindeki incelemelerini tamamladı. Mahkeme heyeti, iddianamenin oy birliğiyle kabulüne karar verdi.

Bazı sanıklar hakkında yakalama emri çıkarılması ve davanın ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin dava ile birleştirilmesi yönündeki taleplerin ise daha sonra değerlendirileceği öğrenildi.

- İddianamede sanıklar sırasıyla şöyle:

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tuğamiral Alaettin Sevim, Orhan Güçlü, Mehmet Bülent Sarıkahya, Murat Uslıkılıç, Meryem Kurşun, Hasan Ataman Yıldırım, Cem Şimşek, Altunay Şahin, Fatih Koca, Recai Alkan.

- Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

- İddianamede sanıklar, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü yönetme ve silahlı terör örgütüne üye olmak' ile suçlandı.