Midyat'ta BDP'nin ilçe teşkilatına astığı Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Mıhellemice yazılı tabelası mahkeme kararıyla indirildi.

MARDİN - BDP Midyat’taki ilçe binasına geçen 12 Ocak günü ’iki dilli’ yaşam projesi kapsamında Türkçe, Kürtçe. Süryanice ve Mıhellemice ’Barış ve Demokrasi Partisi Midyat İlçe Teşkilatı’ yazan tabelayı törenle astı.

Midyat Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Midyat Sulh Ceza Mahkemesi, 2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasasına Muhalefet edildiği gerekçesi ile tabelanın indirilmesine karar verdi. Midyat Emniyet Müdürlüğü de kararı BDP ilçe yönetimine tebliğ ettikten sonra, Türkçe, Süryanice, Kürtçe ve Mıhellemice yazan tabela indirildi. Tabela polis tarafından emniyete götürüldü.

Tabelanın indirilmesi sırasında ilçe binasına gelen BDP Midyat İlçe Başkanı Filiz Işık ile partililer, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. BDP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Feyzi Belke, "Bu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük icraatıdır. Kürtçe serbesttir deniliyor ama bugün yaşanan bu gelişme Kürtçe’ye tahammülsüzlüğün en büyük örneği ve kanıtıdır" dedi.

RADİKAL