Okullarda kız öğrencilere yönelik “taciz timi” kuracağı tehditleri savuran öğretmenlere yönelik cezai işlemler yapılmazken, öğrencilerine İngilizce bir şarkı dinleten öğretmene yönelik ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Karşıyaka’daki Kenan Gamsız İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Hülya Börekçi hakkında açılan soruşturmada şarkıcı Jason Derulo’nun “Talk Dirty” (Açık Seçik konuş) adlı şarkısının “cinsel bir içeriği” olduğu savunuldu.

Şarkı bundan neredeyse bir yıl önce, 12 Haziran 2014 akşamı Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde velililerin de katılımıyla yapılan okuma bayramında çalınmıştı. Öğretmen Börekçi’ye 6 Mart’ta gönderilen Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu imzalı soruşturma kâğıdında, “Yasada suç sayılan fiillerin meydana geldiğiyle ilgili delillerin olduğu iddia edilmektedir” denilerek savunma verilmesi istendi.

Eğitim Sen ise öğrencilerin şarkının sözlerini anlamadığını vurgulayarak şarkıda dans ettiğini belirtti. Olayı değerlendiren Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, ne öğretmenin ne de öğrencilerin İngilizce bildiğini, 6-7 yaşındaki öğrencilerin dans ettiği müzikte bile cinsel içerik aranmasının kasıtlı olduğunu söyledi.