Independent Türkiye hükümetinin Suriye politikasını eleştiren bir yazı yayınladı. Yazının başlığı “Kürtleri destekleyin: IŞİD’i yenmenin tek yolu Kürt milislerini desteklemek, bu yüzden Türkiye’nin hizaya getirilmesi gerekiyor” başlığını taşıyor.

Britanya’nın saygın gazetelerinden Indepentdent Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren bir yazı yayınladı. Yazıda IŞİD’i yenmenin tek yolunun YPG’yi desteklemek olduğu vurgulanarak ABD’nin Türkiye’den PKK’ye yönelik saldırıları durdurmasını istemesi çağrısı yapılıyor .

Yazıda YPG’nin Kobani direnişi, Tel Abyad’ı geri alması ayrıca mayısta IŞİD’in elinden 200 köyü kurtardığı hatırlatılarak YPG’nin IŞİD’in Türkiye sınırında kontrol ettiği son kasaba olan Cerablus’tan da örgütü çıkarma konusunda kendine güveni olduğu duyuruluyor. IŞİD’in Özgür Suriye Ordusu’nun elinden aldığı Cerablus’ta yaşayanların YPG’ye kasabayı kurtarma çağrısı yaptığını duyuran gazete bölge sakinlerinin, Kürt nüfusunun sadece yüzde birinin kasabada kaldığını söylediğini belirtiyor.

Gazete laiklik ve demokrasiye saygının Kürtleri bölgede çekici bir müttefik yaptığını belirterek Türkiye’nin buna yanıtının YPG’yi etnik temizlik yapmakla suçlamak olduğunu yazdı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Independent’de yayınlanan yazıda şu ifadeler öne çıktı:

“Türkiye’nin temmuzda ABD ile anlaşmasının ardından IŞİD’e karşı sonunda harekete geçeceği umudu yanlış çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ordusu bunun yerine PKK ile uzun zamandır yaşanan anlaşmazlığı alevlendirdi. PKK’ye 300 IŞİD’e ise bir kez hava saldırısı yapıldı. Erdoğan ve müttefikleri Kürtlerin, Suriye ve diğer yerlerdeki kazanımları ile ayrı bir devlet kurma olasılığını konuşuyor. Gerçekte ise cumhurbaşkanı HDP’nin çoğalan desteği nedeniyle seçimlerde AKP’nin çoğunluğu kaybetmesinin ardından Kürt karşıtlığını canlandırmaya çalışıyor.”

Türkiye’nin politikasını yozlaşmış olarak niteleyen ve bunun IŞİD karşıtı kampanyaya risk teşkil ettiğini söyleyen gazete, ABD’ye çağrı yaptı.

PKK’ye saldırıların YPG’nin Suriye’de dikkatini dağıtmasına neden olduğunu işaret ederek ABD’nin Türkiye’den saldırılarını durdurmasını en şiddetli şekilde istemesi gerektiğini savundu.

Gazete ayrıca uzun vadede Batı’nın stratejisinin Kürtler ve Rakka çevresindeki Arap aşiretleri arasındaki IŞİD karşıtlığını diplomatik yollarla güçlendirmek ve Kürtlere destek için hava saldırılarını arttırmak olduğunu belirtti.