İmralı'ya giden heyette bu kez çok farklı bir isim yer aldı. BDP'li vekillerden hiçbirinin yer almadığı heyette Leyla Zana bulunuyor.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile HDP Eş Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bu sabah adaya hareket etti.

Bu ay içerisinde 2'nci kez yapılan 15'inci İmralı ziyaretinde 'BDP milletvekili' sıfatını taşıyan isimlerden hiçbiri yer almadı.

Buna karşılık, daha önce İmralı'ya birkaç kez giden, son olarak 11 Ocak'taki heyette bulunan HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra ilk kez Leyla Zana yer aldı.

Leyla Zana, Sosyal Demokrat Halkçı Parti listesinden 1991'de Diyarbakır milletvekili olarak TBMM'ye girmesinden önce Bekaa Vadisi'ne giderek görüştüğü belirtilmişti.

Zana, yargılandığı ve 15 yıl hapis cezası aldığı davada Öcalan ile 'gazeteci' kimliği ile görüştüğünü söylemişti. 

Sabah saatlerinde İmralı Adası'na doğru yola çıkan Zana ve Önder'in Öcalan ile yapacakları görüşmelerinde Rojava ve Federal Kürdistan Bölgesi ile ilişkiler konusunun gündemde olacağı tahmin ediliyor.

(Hürriyet)