Ramazan'ın ilk günlerinde, Ankara ’da bürokratların gittiği bir kamu kuruluşunun katkısı ile yaptırılan caminin imamı İ. A., Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in emri ile açığa alındı.

Vatandaşlar, İmam İ. A.’nın kendilerini “Titan Saadet Zinciri” gibi bir oluşumla 7 milyon liraya yakın dolandırdığını iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı iddialarla ilgili idari inceleme başlattı.

Meltem Özgenç'in Hürriyet'te yer alan haberine göre, cami imamı İ. A. daha çok üst düzey bürokratlardan oluşan cemaatle kurduğu dostluk ilişkisini ilerletti. Cemaatten ileride kar payı vererek geri ödemek koşuluyla 7 milyon liraya yakın para toplayan, İmam İ. A. ödeme zamanı gelmesine rağmen sözünde durmayınca onlarca vatandaş çareyi Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvurmakta buldu.

Başkan Görmez olayın bizzat incelenmesini için Teftiş Kurulu Başkanlığı’na talimat verdi. Yapılan ön inceleme raporu çerçevesinde İmam İ. A. geçtiğimiz pazartesi günü açığa alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzeydeki bir yetkilisi konuyla ilgili bilgi verirken, “Vatandaşların iddiası bize yansıtıldığında Başkan’ın özel talimatı ile İmam soruşturmanın selameti açısından açığa alındı.

Şimdi böyle titanvari bir yapılanma söz konusu mu müfettişler bunu araştırıyor. İnceleme sonucunda İmam İ. A.’nın böyle bir eylemi saptanırsa hakkında inceleme soruşturmaya çevrilecek, ayrıca olaydan adli makamlar da haberdar edilecek” dedi.