Antalya’nın Kepez İlçesi’nde Yenidoğan İlkokulu olarak başlayan inşaatın tabelası Kepez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi

Muhtar ve mahalleli imza toplayarak okulun ilkokul olmasını talep ederken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, temel atmadan önce imam hatip olacağı yönünde karar verildiğini iddia etti.

sendika.org'da yer alan habere göre Antalya’nın Kepez ilçesindeki Yenidoğan Mahallesi’nde 1984′de yapılan kadastro düzenlemesinde ilkokul alanı olarak tahsis edilen arsada, geçen yılın Mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16 derslikli Yenidoğan İlkokulu inşaatının temeli atıldı. Binanın inşaat tabelasında önce Yenidoğan İlkokulu olarak gösterildiği, bu tabelanın yaklaşık bir ay önce Kepez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildiği belirtildi.

Mahalle muhtarlığı öncülüğünde okulun imam hatibe dönüştürüleceği duyumları üzerine bir imza kampanyası başlatıldı. Mahalleli tarafından toplanan imzalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürüldü ve binanın ilkokul olarak hizmet vermesi talep edildi. Mahallelinin bu girişimi sonuç vermedi.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 1984′te ilkokul alanı olarak belirlenen araziye geçen yıl mayıs ayında ilkokul olarak bina inşaatına başlanıldığını, 16 derslikli Yenidoğan İlkokulu yapılması beklenirken, inşaatın bitimine kısa süre kala binanın imam hatibe dönüştürüldüğünü söyledi.