Ankara'da 15 Eylül mitinginde polisin copla yüzüne vurması sonucu yüzde 80 görme kaybına uğrayan Eylem Ataş, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ataş, AKP'nin 'ileri demokrasi'sini 15 Eylül'de gördüğünü söyledi. 

15 Eylül'de 4+4+4 eğitim sistemine karşı düzenlenen mitingde polisin yüzüne copla vurduğu 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Eylem Ataş, yüzde 80 görme kaybına uğradı. Ataş, polisler ve 2,5 saat boyunca müdahale etmeyen Dünya Göz Hastanesi doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu.

SDP üyesi olan Eylem Ataş, 15 Eylül'de KESK'in çağrısıyla 4+4+4'e karşı düzenlenen mitinge katıldı. SDP korteji arama noktasından geçerken polisler tacizde bulundu. Bunun üzerine arbede yaşandı. Bu sene üniversiteyi kazanan Ataş, polis tarafından darp edildi.

Ataş, o gün yaşananları ETHA'ya anlattı: "4+4+4'ü protesto etmek için KESK'in düzenlediği miting için alandaydık. Ben de zaten SDP üyesiyim, aynı zamanda öğrenci gençlik sendikası Genç Sen üyesiyim. Arama noktasına sloganlarla geldik ve polisin taciziyle karşılaştık. O sırada atışma yaşandı, küfür etti polisler. "Yine mi sen" diyerek gözüme biber gazı sıktılar. "Öldürün bunları" diyerek, küfür ederek suratıma copla vurdu. Ben tabi yere düştüm, sonrasını pek hatırlamıyorum. Arkadaşlar 3 polisin dövdüğünü söylüyor."

POLİSTEN DOKTORA RAPOR TALİMATI
Sonra ambulans ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Ataş, polislerin de peşlerinden geldiğini ve doktorun vereceği rapora müdahale ettiğini belirtti. Ataş, polislerin doktora "sadece biber gazıyla müdahale olarak geç, copla vurulmasını yazma" diye talimat verdiğini anlattı.

Daha iyi bir hastane olduğunu düşünerek bir de Dünya Göz Hastanesi'nde muayene olmak istediğini belirten Ataş, ancak burada kendisine 2,5 saat boyunca müdahale edilmediğini söyledi. Polislerin buraya da geldiğini kaydeden Ataş, 2,5 saatlik bekletmenin ardından kendisini muayeneye aldıklarını, ancak "biz bakamayız, adli vaka" diyerek yarıda kestiklerini aktardı. Ataş, sonra yaşananları şöyle anlattı: "Kimliği verin dedik o zaman. 'Şu an veremeyiz, yetkililerle' görüşüyoruz deyip bırakmadılar da bizi. Arkadaşlar Sağlık Bakanlığı'nı arayarak şikayet etti. 2,5 saat sonra oradan çıktık, Ulucanlar Hastanesi'ne gittik. Hacettepe görme kaybını yüzde 70 olarak vermişti. Ulucanlar yüzde 90 olarak rapor verdi. Sonra Dünya Göz Hastanesi, sanırım Sağlık Bakanlığı irtibata geçmiş, beni arayıp ücretsiz muayene edelim dedi."

KESİN HASAR KALACAK
Şu an gözünde yüzde 80 görme kaybı olan Ataş, gözündeki sert tabakada damar çatlaması olduğunu, görme merkezine sıçrayan kan nedeniyle görüş alanının kapalı olduğunu ve kanın çekilmesinin beklendiğini söyledi. Ataş, ekledi: "Bir hasar kalacağı kesin, doktor öyle söyledi ama ne kadar hasar kalacak o belli değil."

Polisler ve Dünya Göz Hastanesi doktorları hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Eylem Ataş, AKP'ye tepkisini şöyle dile getirdi: "AKP'nin bahsettiği 'ileri demokrasi'yi gördüm. O gün sloganlarımıza dahi tahammül edemediler. AKP'nin kendinden olmayan herkesi yok etme çabası, polisin insanlık dışı bir şekilde bize saldırması gösteriyor 'ileri demokrasi'yi." (ETHA)